HomeMagazinAhmet Mümtaz Taylan’dan Cengiz Bozkurt açıklaması

Ahmet Mümtaz Taylan’dan Cengiz Bozkurt açıklaması

Ahmet Mümtaz Taylan’dan Cengiz Bozkurt açıklaması

Usta oyuncu Ahmet Mümtaz Taylan, bu yıl yedincisi düzenlenen Kahramanmaraş Uluslararası Kitap ve Kültür Fuarı’nda sevenleriyle bir araya geldi. ‘Leyla İle Mecnun‘un ‘İskender‘i, aynı diznin ‘Erdal Bakkal‘ı Cengiz Bozkurt ile aralarının bozuk olduğuna dair medyaya yansıyan haberlere açıklık getirdi.

Acun Ilıcalı‘nın sahibi olduğu dijital platformda yeni bölümleriyle yayınlanan ‘Leyla ile Mecnun’ dizisinde bir ayrıntı seyircinin dikkatinden kaçmamıştı. Dizinin Erdal Bakkal’ı Cengiz Bozkurt ile İskender’i Ahmet Mümtaz Taylan’ın beraber hiç sahnesi yoktu. Bu durumun iki oyuncunun küs olmasından kaynaklandığı iddia edilmişti.

BARDAĞI TAŞIRAN SON DAMLA!
Kamera arkası çalışanlarından alınan bilgiye göre; Ahmet Mümtaz Taylan ile Cengiz Bozkurt’un küslüğü, yaklaşık dokuz yıl öncesine, yani dizinin TRT’de yayınlandığı günlere kadar dayanıyordu. Set çalışanlarına karşı sürekli kaba tutumlar içinde olduğu ve mobbing yaptığı öne sürülen Ahmet Mümtaz Taylan ile dizinin yardımcı yönetmenin kavgasının bardağı taşıran son damla olduğu belirtilmişti. Set çalışanlarından alınan bilgiye göre; ‘Leyla ile Mecnun’un dağ başında çekilen bir sahnesinde yardımcı yönetmen, Ahmet Mümtaz Taylan’ın sürekli bağırmasına ve hakaretlerine dayanamamıştı.

“BU ADAMLA SETE ÇIKMAM”
Cengiz Bozkurt’un, yaşanan tüm bu olayların ardından “Adam güle oynaya çekeceğimiz dizinin her gününü bize zehir etti. Ben bu adamla hiçbir yerde sete çıkmam” diyerek, Taylan’ın olduğu setlerde çalışmayacağını söylediği iddia edilmişti. Ilıcalı’nın dizinin hakları almasının ardından Cengiz Bozkurt’un başlarda ikna olmadığı ama daha sonra yakın arkadaşları Ali Atay, Serkan Keskin ile Onur Ünlü’yü kıramadığı ve “sette Ahmet Mümtaz Taylan’la bir araya gelinmemesi” şartıyla fenomen yapımda rol almayı kabul ettiği öne sürülmüştü.

“CENGİZ İLE HİÇBİR SIKINTIM OLMADI, OLMAZ”
Bu yıl yedincisi düzenlenen Kahramanmaraş Uluslararası Kitap ve Kültür Fuarı’nda sevenleriyle bir araya gelen Ahmet Mümtaz Taylan, konu hakkında sessizliğini bozdu. 56 yaşındaki oyuncu, ‘Leyla İle Mecnun’ dizisindeki rol arkadaşı Cengiz Bozkurt ile aralarının bozuk olduğuna dair medyaya yansıyan iddialara ilk kez yanıt verdi. “Benim Cengiz ile hiçbir sıkıntım yok. Hiçbir zaman olmadı, olmaz da. Bizim meslekte ‘Onunla çalışmam’ tarzındaki tercihleri ben küçümserim. Benim öyle bir derdim yok.” Bir dijital platformun, Türkiye’ye ilk giriş yaptığı dönem yerli projelerine ‘Leyla ile Mecnun’ ile başlamak istediği, tüm ekibin bu teklifi kabul etmesine rağmen Cengiz Bozkurt’un “Hayır” dediği için dizinin çekilemediği iddia edilmişti.