HomeUncategorizedYILIN MODASI POMERANIAN BOO

YILIN MODASI POMERANIAN BOO

YILIN MODASI POMERANIAN BOO

Yakında İstanbul'un sosyete caddelerinde bu köpeklerden görürseniz şaşırmayın…

Özellikle Asya’da görülen ve son dönemde büyümeme özelliği ve oyuncak gibi görünmesinden dolayı Türkiye ve Avrupa’da da büyük ilgi uyandıran 'Pomeranian' cinsi bu şirin köpekler şimdiden sosyetenin büyük ilgisini çekmeyi başardı. Sanat ve cemiyet hayatında birçok ismin sahibi olduğu bu sevimli köpekler şimdide TBBM bayan milletvekilleri arasında oldukça ilgi görmeye başladı. 

Bu sevimli  minyatür köpeğin ülke dışına çıkmasını üretiminin yapıldığı bazı ülkeler yasakladı, Türkiye'de sahiplenmeyi başaran bazı isimler cemiyet hayatının önde gelen isimlerinin ise şimdiden oldukça kıskandırdıkları da gelen haberler arasında. 

Son zamanlarda sosyete de moda olan minyatür köpek diğer adı ile  Boo’nun bakımı ve masrafları da oldukça ağır. Her yemeği yemeyen bu seçici köpek Pomeranian, dik kulakları ve küt burnu ile küçük tüylü bir köpek. Bazıları tilkiye bazıları ise oyuncak bebeğe benzeyen yüze sahiptir. Hepsinin badem şeklinde parlak ve koyu renkli gözleri var.

Paris Hilton, Marie Antoinette ve Emily Zola  da birer Pomeranian sahibiydiler. Hollywood ünlülerinin gözdesi olan bu köpeğin Türk ünlü sahipleri arasında Serdar Ortaç ve Seren Serengil de var.

Pomeranian alırken dikkat edilmesi gereken konular:

Ülkemizde Pomeranian ırkının ortalama üç ayrı dönemindeki görüntüsüne benzeyen Spitz isimli köpeğin 40-45 günlük yavrularını malesef ki satıyorlar. Dikkat etmeniz gereken alacagınız ufaklığın spitz yada spitz kırması olmamasıdır. Bunu söylerken amacımız Spitz ırkındaki ufaklıkları kötülemek değil sadece farklı bir ırk olduğunu belirtmek.

Pomeranian ırkı Spitze göre çok daha uzun tüylü ve daha sık tüylü bir ırktır. Pomeranian ırkı Spitz gibi uzun burunlu değil tam tersine küt burunlu bir köpek ırkıdır. Buna emin olabilirsiniz ki aldığınız Spitz veya Spitz kırması yavrular Google görsellerinde gördüğünüz ve internet ortamında fenomen olan ayı suratlı köpeğin aynısı kesinlikle olmayacaktır.

 Alacağınız Pomeranian'da dikkat etminiz gereken bir diğer önemli husus ise SCR belgesinin olmasıdır. Alacağınız satıcıdan kesinlikle bu belgeyi sormanız gerekir.

İrtibat: Bülent Beysir Cep no: 0535 522 74 27