HomeMagazinSURVİVOR’DA CORONA VİRÜS ŞOKU! ACUN ILICALI AÇIKLADI

SURVİVOR’DA CORONA VİRÜS ŞOKU! ACUN ILICALI AÇIKLADI

SURVİVOR’DA CORONA VİRÜS ŞOKU! ACUN ILICALI AÇIKLADI

Tv8 ekranlarında yayınlanan ‘Survivor 2020’, dün akşam yeni bölümüyle ekranlara geldi. Ödül oyunun ardından Acun Ilıcalı, acil durum konseyi yaparak yarışmacıları corona virüs konusunda bilgilendirdi. İki aydır her şeyden uzakta olan yarışmacılar, corona virüsün tüm dünyayı özellikle Türkiye’yi etkilediğini duyunca çok şaşırdı.

Tüm dünyayı etksi altına alan corona virüs, Survivor yarışmasının da gündemi haline geldi. Dominik’te çekimleri yapılan Survivor’da iki aydır her şeyden habersiz olan yarışmacılar, Acun Ilıcalı’nın koronavirüs hakkında yaptığı açıklamalarla büyük şok yaşadı.

Dünkü bölümde acil durum konseyi yapan Acun Ilıcalı, corona virüs salgının geldiği boyutu ve son rakamları yarışmacılarla paylaştı.

Dominik’e geldikleri tarihte sadece Çin’in Wuhan bölgesinde olan salgının tüm dünyaya yayıldığını öğrenen yarışmacılardan bazıları gözyaşlarını tutamadı.Corona hakkında bilgi veren Acun Ilıcalı, söze yarışmacıların aileleriyle sık sık irtibat halinde olduklarını, ailelerinden veya yakınlarından hiç kimsede hastalık olmadığını söyledi. Ilıcalı sözlerine şöyle devam etti:

“Bu kötü haber verme toplantısı değil, sadece böyle önemli bir olaydan sizin habersiz olmanızı istemedik. Buraya gelmeden ailelerini tekrar arattım aileleriniz güvende ve sağlıklı. Sürekli ailelerinizle temastayız. İlk önce Çin’de ortaya çıkan corona virüs salgını daha sonra İran ve İtalya’ya yayıldı ve artık tüm dünyada tehlikeli bir boyuta ulaştı. Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi ilan edildi. Ülkeler sınırlarını kapattı. Virüsün yayılmasını engellemek için dünya artık karantina altında.”

“Türkiye’de de bu salgın ortaya çıktı ve şu ana kadar 30’dan fazla vatandaşımız hayatını kaybetti. Türkiye’de restoranlar kafeler kapatıldı. Bankalar, marketler açık. İnsanlar evlerinden çalışmaya başladı. Sokaklar boşaldı. Türkiye’de de yabancı ülkelere sınırlar kapatıldı, uçuşlar durduruldu.”

‘DOMİNİK’TE İZOLE BİR ORTAMDAYIZ’
Dominik’te çekim yaptıkları yerde aldıkları tedbirleri de anlatan Ilıcalı, “Bizim bulunduğumuz bölgede herhangi bir vaka yok. Dünyanın şanslı bölgelerden birindeyiz şu anda. Bizim taşıdığımız herhangi bir tehlike yok. Çekim alanlarımız izole, dışarıdan giriş çıkış yok, güvenlikli bir bölgedeyiz. Ayrıca çekim alanlarımızda her türlü tedbiri alıyoruz. Çekim yerlerimizde bazı değişiklikler yaptık sizi korumak için” dedi.

Öte yandan Acun Ilıcalı, ailelerden talep gelmesi durumunda ise yarışmacılar ve ailelerinin iletişim kurabileceğini de söylerken, iki oğlu olan Parviz’in ailesiyle görüşmesi için tolerans tanıdıklarını açıkladı.
Ülkemizde her gece sağlık çalışanları için yapılan alkış desteğinden de bahseden Ilıcalı, yarışmacılardan alkış isteyerek bu akıma destek oldu.