HomeMagazinRIZA SARRAF’IN YALI DAVASINDA MAHKEMEDEN YENİ KARAR!

RIZA SARRAF’IN YALI DAVASINDA MAHKEMEDEN YENİ KARAR!

RIZA SARRAF’IN YALI DAVASINDA MAHKEMEDEN YENİ KARAR!

Ebru Gündeş’in eşi Rıza Sarraf’ın yalı davasında mahkemeden yeni karar!

Mahkeme aynı suçtan yargılanan ve dosyası ayrılan Rıza Sarraf’ın eşi Ebru Gündeş Sarraf’ın beraatine, inşaat mühendisi Hakkı Süha Gökdemir’e de 1 yıl 8 ay hapis ve 80 lira adli para cezası vermişti.

Beykoz 1. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanık Rıza Sarraf’ı avukatı temsil etti. Sanık hakkında yakalama kararının infaz edilmediğini belirten mahkeme, Adalet Bakanlığı’na cevap verildiğini ancak uluslararası istinabeye (adli yardımlaşma) cevap verilmediğini belirtti. Mahkeme uluslararası istinabe adresi olan cezaevinden sanık Rıza Sarraf’ın serbest bırakıldığının anlaşıldığını belirterek, sanığın başka yurt dışı adresinin belirlenmesi için konsolosluğa ve bakanlığa yazı yazılmasına karar verdi. Sanık hakkındaki yakalama kararının devamına karar veren mahkeme duruşmayı erteledi.

Mahkeme bir önceki celse, sanık Ebru Gündeş Sarraf’ın üzerine atılı “2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu”na aykırılık suçunun unsurları oluşmadığı gerekçesiyle beraatına karar vermişti. Diğer sanık Hakkı Süha Gökdemir’i ise aynı suçtan 1 yıl 8 ay hapis ve 80 lira adli para cezasına çarptıran mahkeme, bu cezaya ilişkin hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına hükmetmişti.