HomeUncategorizedORHAN GENCEBAY’DAN ‘CANIM TÜRKİYEM’ ŞARKISI

ORHAN GENCEBAY’DAN ‘CANIM TÜRKİYEM’ ŞARKISI

ORHAN GENCEBAY’DAN ‘CANIM TÜRKİYEM’ ŞARKISI

Orhan Gencebay, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından yaptığı 'Canım Türkiyem' şarkısını Sabah Gazetesi'nin Günaydın ekine anlattı.
FETÖ'cü teröristlerin 15 Temmuz geccesi gerçekleştirdiği darbe girişimine sert tepki gösteren ünlü isimlerden biri de OrhanGencebay oldu. Usta sanatçı; parçayı bestelerken ve demokrasi nöbeti tutan halkı izlerken gözlerinin dolduğunu söyledi.

Girişimi "Nadir görülen alçakça bir olay" olarak tanımlayan usta sanatçı, yaşanan olayların ardından 'Canım Türkiyem' isimli bir beste yaptığını açıkladı. 

Gencebay'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

İnşallah ülkemiz için bundan sonra daha güzel ve daha iyi günler olacak. Büyük bir şer yaşadık ama inanıyorum ki bunun ardından büyük bir hayır çıkacak.

Çok nadir görülen alçakça bir olay. İyi olmamızı istemeyen bazı art niyetli yabancı güçler, önümüzü kesmeye çalışan paralel güçler tarafından bize zarar verilmek istendi ama çok şükür üstesinden gelindi. Dikkatli bir şekilde yolumuza devam edeceğiz. 'aynı duyguda birleşelim'

Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın dediği gibi; milli ve yerli değerlerimizi koruyarak tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet anlayışını bırakmayacağız.

70'li yıllarda 'Batsın Bu Dünya'yı besteledim. Sağ-sol olayları vardı, bizi bölmek istiyorlardı, gençlerimizi ayırmışlardı. 1980'lere kadar 8 bin 533 kişi öldürüldü. Bu parçayı, bu duyguyla yapmıştım. 'Böyle bir dünya olacağına, 'batıralım bunu, yenisini kuralım' dedim. 78 yılında 'Bitecek Dertlerimiz', 95'te 'Gelin Birlik Olalım', 2010'da ise 'Vatan Sağolsun' dedim. Şimdi de insanlığı, vatanı, demokrasiyi, cumhuriyetimizi ve değerlerimizi korumak için gözyaşları içinde marş gibi bir şarkı yaptım.

Hep beraber aynı duyarlılıkta ve aynı duyguda birleşmeli, vatan, demokrasi ve insanlık aşkına 'Evet' demeliyiz. Bunu hepimiz demek istiyoruz ancak yöntemlerimiz farklı. Gelin aynı şeyi söyleyelim, aynı değerle bir yerde buluşalım. Buna şiddetle ihtiyacımız var.

Askerimiz başımızın tacıdır, askerimiz vatanımız için hiç düşünmeden canını vermektedir. Tarih boyunca şerefli ve onurlu askerlerimizle gurur duyduk. Daha önce hiç görmediğimiz bir şekilde, bir avuç insanımızın, askerimizin cinnet getirdiği kanaatindeyim. Onlar normal değiller diye düşünüyorum. Vatani görevini yapan yavrularımızı, canlarımızın parçasını ayrı bir kenara koyuyorum. Onlar emir komuta zinciri içinde vatani görevini yapmaya çalışan evlatlarımız. Bir avuç dediğimiz, cinnet getiren diğer kesimi temizleyelim; zaten şu anda temizleniyorlar.

Bütüne baktığımızda, askerimiz ve polisimiz şu anda vatan için aynı duygudadır. Askerimiz ve polisimizin hepsi, bu halkın içinden gelen canlardır ve halkın dediği olur. Türk halkı değerlerine son derece saygılıdır. Her gece meydanlarda nöbet tutan vatandaşlarımızda bunu gördük.

Türk milleti, tarih boyunca değerlerini korumuştur. Ben de amatör bir tarihçiyim. Son derece gururlandım, gözlerim dolu dolu oldu bu gelişmeleri izlerken. Böylesine bir olayı pek yaşamadık tarihte ama üstesinden gelindi. Bundan sonrasına bakalım; cumhuriyetimizi, değerlerimizi, demokrasimizi koruyarak saygı ile gerekeni yapacağız inşallah. Ben de bir sanatçı olarak üzerime düşeni yapacağım.

15 TEMMUZ'A ÖZEL BESTE 'CANIM TÜRKİYEM'

Orhan Gencebay'ın 'Canım Türkiyem' isimli bestesinin sözleri ilk kez: 

Sen benim cennetim, hür vatanımsın 
Sen ecdadımın yadigarısın Varlığım uğruna armağan olsun Vatanım, toprağım, canım Türkiyem 
Hem ekmeğim, hem suyumsun Vazgeçilmez namusumsun Aşığınım dünya duysun canım Türkiyem 
Uğrunda can veren canlarımızla çıktık sonsuza bayrağımızla Allah'ın yolunda imanımızla
Biz bize yeteriz canım Türkiye'm Hem ekmeğim, hem suyumsun vazgeçilmez namusumsun
Aşığınım dünya duysun canım Türkiye'm..