HomeMagazinLONDRA MODA HAFTASINDA NURÇE ERBEN

LONDRA MODA HAFTASINDA NURÇE ERBEN

LONDRA MODA HAFTASINDA NURÇE ERBEN

Dünyaca ünlü tasarımcı ve moda bloggerı Nurçe Erben bu kez de Londra Moda haftasına damgasını vurdu. Dünya basınında yer alan Nurçe Erben, Londra cemiyet hayatinin en çok tanınan Türk ismi olarak un yaptı. Geçtiğimiz günlerde BAFTA Film ödülleri törenin kırmızı halısında boy gösteren Erben, bu kez de Londra Moda Haftasında adını dünya basınına duyurdu. ELLE, Harper’s Bazaar, L’Officiel ve Telegraph dergilerinin uluslararası basınında yer alan Nurçe Erben, İngiltere, Fransa, İtalya, İspanya ve Japonya basınında 2020 Kış Sezonu Moda Haftasının en iyi giyinenleri arasında seçildi ve dünya basınındaki haberlerde yer aldı.

Nurçe Erben Victoria Beckham, Burberry, Tommy Hilfiger gibi yabancı tasarımcıların yanı sıra, ERDEM ve Bora Aksu gibi Türk tasarımcılarında Londra’daki defilelerine en on sırada davet edildi ve stiliyle Avrupa basınının gözdesi oldu. David ve Victoria Beckham, Anna Wintour ve Alexa Chung gibi ünlülerin yanı sıra moda haftasının önde gelen davetlilerinden biri olan Nurçe Erben bir röportajında kıyafet seçimini söyle anlattı:

“Her zaman klasik ve sade giyinmeyi seven biri oldum. Giyim tarzımız anneannemle çok benzer, günlük hayatımda bir takım elbise ceketini krem tonlarında kazak ve pantolonlarla kombinlediğim çok olur. Su anda son moda olan trendler daha renkli tonlar ve deri kıyafetler, ben de kıyafet seçimlerimde genellikle sari, mor ve kahverengi gibi popüler tonlar ve renkli deriler kullandım. Annem Ece Gürcay’a ait Türk tasarımı beyaz bir takım elbise giydim mesela. Aksesuar da çok önemli, giydiğim sade bir kıyafeti zarif bir kolye ya da küpeyle bambaşka bir seviyeye ulaştırabiliyoruz. Önemli olan kıyafetin detayları ve zarifliği. Ayni zamanda da sürdürülebilir, geri dönüşüme önem veren ve doğayı koruyan markalarla çalışmak çok önemli. Artık moda dünyası değişiyor, herkes doğayı koruyan ve geri dönüşümlü malzeme kullanan sürdürülebilir giyim markalarını tercih ediyor. Londra’da da birçok unlu marka artık sürdürülebilirlik üzerine stratejilerini kuruyor ve kıyafetleri tasarlarken kullandıkları materyallere de dikkat ediyorlar. Geri dönüştürülmüş koton ve ipek gibi malzemeler kullanıyorlar. ”