HomeMagazinKUTSAL’DAN YENİ SİNGLE: ÇUKURUN DİBİNDE

KUTSAL’DAN YENİ SİNGLE: ÇUKURUN DİBİNDE

KUTSAL’DAN YENİ SİNGLE: ÇUKURUN DİBİNDE

Amerika’da albüm çıkaran ilk ve tek Türk kadın rockçı olan Kutsal, yeni single’ını yayımladı. Ünlü sanatçı yeni parçasına Los Angeles’ta oldukça iddialı bir de klip çekti. Türkiye’de yakaladığı başarının ardından 2003 yılında ABD’ye açılan ve burada dünyaca ünlü isimlerle çalışan ünlü sanatçı Kutsal yeni single’ını yayımladı. “Çukurun Dibinde” ismini verdiği albümü için Los Angelas’ın endüstriyel bölgeleri ile tren istasyonlarında bir de klip çeken tanınmış rockçı, kalabalıklar ve büyük şehir içindeki yalnızlığı anlattı.

İDDİALI İSİMLERLE ÇALIŞTI
Kutsal, 3 yıl aranın ardından gelen single’da, Türkiye’nin en iyi rock aranjörü ve gitaristlerinden Serdar Oztop ve Grammy Ödüllü Ses Mühendisi Evren Göknar’la birlikte çalıştı. ABD’de albüm çıkaran ilk ve tek Türk kadın rock müzisyeni olan Kutsal ayrıca bir yandan da hem Türkiye hem de Amerika Birleşik Devletleri’ndeki konserlerine devem ediyor.

İTUNES’E GİREN İLK ALBÜM
2001 yılında çıkardığı Susuzluğun Geçti mi? isimli ilk albümü ile dikkatleri üzerine çeken Kutsal, 2003 yılında Los Angeles'a taşındı ve burada Alper Çakır ve Amerikalı aranjör Jimmy Waldo ile birlikte hem İngilizce hem de Türkçe iki albüm yayımladı. Grammy ödüllü bazı isimlerle çalışılan ve 2008’de yayımlanan Çırılçıplak; albümleri, itunesa giren ilk Türk albümleri olarak da tarihe geçti.

KLİPLER LOS ANGELES’TAN
Kutsal, 2012’de “Kalbimin Aydınlık Yüzü” isimli 5 şarkıdan oluşan EP’sini yayımladı ve bu EP’den “Dönülmez Bir Yoldayım” ve “Çocuğum Gibi Baktım” parçalarına Amerikalı ve Türk yönetmenler ile Los Angeles’ta klip çekti. 2016’nın başında ise Döndüm Durdum isimli bir single yapan Kutsal’a burada Miley’ın basçının eşlik etmesi oldukça ilgi uyandırdı. Şarkının aranjesini ise şu aralar Hollywood’daki büyük  filmlere müzik yapan Emir Işılay gerçekleştirildi. Ünlü rockçı ayrıca Resimler, “Çalmışsın Uykumu, “Kalbimin Aydınlık Yüzü” parçalarının klipleri için de Amerika’da kamera karşısına geçti.