HomeTv dünyasiKIRMIZI ODA’YA İNTİHAL DAVASI!

KIRMIZI ODA’YA İNTİHAL DAVASI!

KIRMIZI ODA’YA İNTİHAL DAVASI!

Yazar Gönül Demir özel bir televizyon kanalında yayınlanan ‘Kırmızı Oda’ dizisi hakkında, 2019 yılında yayımladığı ‘Kötü Kadın’ romanından uyarlandığını ileri sürerek ‘Manevi haklarına tecavüz’ edildiğini ileri sürerek şikayetçi oldu.
Yazar Gönül Demir, 2019 yılında ‘Kötü Kadın’ isimli bir roman yayımladı. Romanda yaşadıklarını hayali kahramanlar üzerine anlattığını belirten Demir, 11 bölümden oluşan romanını izinsiz olarak senaryoya uyarlandığını ifade etti. Konu ile ilgili yetkili ve yapımcıyla görüştüğünü fakat kendilerine senaryonun Gülseren Buğdaycı’nın ‘Günahın üç rengi’ isimli kitabından uyarlandığını söylediklerini ifade eden yazar Demir, söz konusu kitabı okuduğunu dizinin kitapla alakası olmadığını ileri sürdü.
İNTİHAL DAVASI
Dizinin ilk baştan beri kendisine ait kitaptan uyarlanmış olduğunu ifade eden Gönül Demir, dizideki yaşananların milyonlarca kişinin izlediği televizyonda yayınlanmasıyla zor durumda kaldığını, diziyi izleyemediğini ve yaşadıklarını izinsiz olarak kullanarak yapımcı ve kanal sorumlarının ‘Manevi haklarına tecavüz’ ettiğini iddia etti. Ünlü yazar Gönül Demir’in şikayeti ardından olayla ilgili soruşturma başlatıldı.