HomeMagazinKARAN TÜM BUNLARI İSTEYECEK Mİ?

KARAN TÜM BUNLARI İSTEYECEK Mİ?

KARAN TÜM BUNLARI İSTEYECEK Mİ?

Burak Özçivit ile Fahriye Evcen, bebekleri doğmadan adına sosyal medya hesabı açmış, sayfa 100 binin üzerinde takipçiye ulaşmıştı. Fahriye Evcen oğlu Karan’ı 13 Nisan’da dünyaya getirdi. Onur Baştürk, Karan’ın sosyal medya hesabını bugünkü köşesine taşıdı: Karan tüm bunları isteyecek mi?

Fahriye Evcen ile Burak Özçivit’in oğulları Karan yeni doğdu ama bizzat anne ve babasının açtığı Instagram hesabında 132 bin takipçisi var.Onlarca sahte hesap da cabası.
Üstelik orijinal hesapta henüz hiç fotoğraf yok.
Fotoğraf konduktan sonraki takipçi sayısı ve like’ları düşünün, coşup gideceği kesin.Dahası, çıkan haberlere göre Katar ve Özbekistanlı inşaat firmaları Karan’ın fotoğrafı için 2 milyon TL teklif etmiş.
Anne ve babası bebeklerinin kırkı çıktıktan sonra bu tekliflere karar verecekmiş.Eğer karar olumlu olursa Karan Bebek’in fotoğrafı iki ülkenin billboard’larını süsleyecek yakın zamanda. Aslında Karan’ın anne ve babası Kardashian yöntemini uyguluyor.Nasıl Kardashian’larda ailenin her bir üyesi tek tek kabuğundan çıkıp dünyaca ünlü bir fenomene dönüştü. Fahriye ve Burak çifti de Karan’ı o günlere hazırlıyor gibiler.
Yoksa insan çocuğu daha doğmadan Instagram hesabı neden açar?Asıl etik mesele ise şu: Karan tüm bunları isteyecek mi?
Belki de sosyal medyayı gereksiz bulan bir karakteri olacak, kim bilir…
Hatta belki 15 yaşındaki İsveçli Greta Thunberg gibi (BM ve TED konuşmalarını mutlaka izleyin) iklim konusunda toplumları bir şey yapmaya zorlamak için iklim aktivisti olacak, dikkatleri bu konuya çekmek için okulunu asacak ve onun ardından diğer çocuklar da aynı şeyi yapmaya başlayacak.Yine: Kim bilir…
Keşke Karan her şeye kendisi karar verebilseydi…