HomeMagazinHAZAL KAYA: DİZİ OYUNCULARINI HEP KÜÇÜMSEDİLER

HAZAL KAYA: DİZİ OYUNCULARINI HEP KÜÇÜMSEDİLER

HAZAL KAYA: DİZİ OYUNCULARINI HEP KÜÇÜMSEDİLER

Türk yapımlarının dünyaya satılmasının ardından dizi oyuncularının hak ettiği değeri gördüğünü anlatan Hazal Kaya, ‘‘Sektörün ağır işçileri bizlerdik. Kimse bizim kadar ağır çalışmadı’ dedi.

Hazal Kaya, oyunculuk sektörü için yaptığı itirafla dikkat çekti. Katıldığı ‘Nasıl Olunur?’ adlı programda konuşan Kaya, dizi oyuncularının küçümsendiğini ama dizilerinin yurt dışına satılmasıyla farklı bir algının oluştuğunu söyledi. Yıllar sonra ilgi görmelerini ‘ilahi adalet’ olarak yorumlayan Kaya şu ifadeleri kullandı:

İLAHİ ADALET OLDU

‘Yıllarca dizi oyuncusu diye aşağılayıp, hiçbir beklentinin olmadığı gibi yaşadık. ‘Zaten sizden ne olur?’, ‘Güzelsiniz diye oradasınız’ gibi yaklaşımlar vardı. Bu da bana hep acayip geliyordu… Bir sınıflılık hali var. Onlar tiyatrocu, onlar bağımsız sinemacılar siz de dizi oyuncususunuz diye. Yıllar sonra dizilerin dünyaya satılıp bizim değere binmemiz, benim için ilahi adalettir. Çünkü sektörün ağır işçileri bizdik. Kimse bizim kadar çalışmadı, ağır saldırıya maruz kalmadı. Kendimizi hiç kimseye beğendiremediğimiz bir on yıl vardır.’

ŞAN DERSLERİNE BAŞLADIM

‘Pera Palas’ta bir gece’ adlı yeni dizisiyle dijital platformda yer alacak olan Hazal Kaya, projesinden bahsetti. Rolü için şan dersleri almaya başladığını anlatan Hazal Kaya, ‘Yoğun bir şekilde dizime hazırlanıyorum. Kostüm provaları, okuma çalışmaları yapıyoruz’ dedi.