HomeMagazinGÖKHAN GÖZ’DEN 20 MİLYON LİRALIK DEV YATIRIM

GÖKHAN GÖZ’DEN 20 MİLYON LİRALIK DEV YATIRIM

GÖKHAN GÖZ’DEN 20 MİLYON LİRALIK DEV YATIRIM

Türkiye’nin en güçlü filo markalarından Gökas Filo, yeni yatırım için kolları sıvadı. Gökas Filo Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Göz “20 milyon liralık yatırımımız, yıl sonuna kadar 50 milyon liraya çıkacak. Ülkemize güvenimiz tam” dedi.

Son yıllarda otomobil satışlarından ciddi anlamda pay alan filo sektörü, 2021 yılına büyüme ile giriyor. Sektörün en güçlü markalarından Gökas Filo, bu doğrultuda eni yatırım planlıyor. Gökas Filo Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Göz, ülke ekonomisine güvenlerinin tam olduğunu belirterek “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 2023 hedefine uygun şekilde bizde 2023 yılına kadar 200 milyonluk bir yatırım hedefimiz var” dedi. Göz ayrıca 200 adet yerli otomobil alacaklarını da sözlerine ekledi.

Gökas Filo 2020 yılını ve pandemi dönemini nasıl atlattı?
2009 yılında Gökas filoyı kurduk. Ufak bir araç parkımız vardı. Her yıl Türkiye ekonomisinin büyümesi ile birlikte bizde yatırımlarımız arttırdık. 2020 yılına kadar her sene, bir önceki yılımıza göre yüzde 100 yatırım yaptık. Fakat 2020 yılı pandeminin etkisiyle fazla bir ilerleme kaydedemedik. Döviz kuru ve faizlerdeki yükseliş araç bedellerini iki katına çıkarttı. Yani 2020 yılı bizi şirket olarak biraz yavaşlattı.

2021 yılında beklentileriniz neler?

2021 yılında çok büyük beklentilerimiz var. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın, yeni açıkladığı AB’ye tam üyelik ve ekonomik yardım paketleri ile birlikte bizler de güven kazandık ve 2021 yılının ilk çeyreğinde 20 milyonluk liralık yeni yatırıma girdik. Sene sonuna kadar hedefimiz 50 milyon lira yatırımı bulmak ve istihdam yaratmak.

Yeni yatırım planları var mı?

2021 yılı hedefimiz 50 milyon lira yatırımla tamamlamak. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 2023 hedefine uygun şekilde bizde 2023 yılına kadar 200 milyonluk bir yatırım hedefimiz var… Yerli otomobil çıktığında da ilk hedefimiz kendi otomobilimize geçişi sağlamak olacak. Ve filomuza ağırlıklı olarak yerli otomobil ile donatacağız.

Sektör olarak bu yılın nasıl geçeceğini düşünüyorsunuz?

Türkiye’de toplam 249 bin 800 adet kiralık araç mevcut, 2020 yılında genel olarak 29 bin araç kiraya verilmiş. Biz şirket olarak 2020 yılını iyi kapattığımızı düşünüyoruz.

SIFIR ARACIN YERİNİ KİRALAMA ALDI

Otomobil satışlarında bir artış var, bu artış sizin filo sektörüne nasıl yansıyor?

Satışlarda artışın yaşanmadığını düşünüyorum. Nedeni ise kur ve ötv artışlarından kaynaklanıyor, bu yüzden kiralık araca talep çok fazla artıyor. Son zamanlarda araç bedellerinde %100 artış yaşandı buna bağlı olduğunu düşünüyorum.

Türkiye’de elektrikli ve Hibrid otomobillere ilgi artıyor. Filo tarafında bu durum nasıl? Müşterilerden bu yönde bir talep geliyor mu?

Hibrid otomobillere bizlerde destek vermek istiyoruz, çünkü çevreci olmak zorundayız. Ayrıca ekonomik olması ve milli sermayenin ülkemizde kalması bizleri daha çok mutlu eder. Bu konuda TOGG a çok güveniyoruz.

Filo müşterilerinden hangi yönde talepler geliyor. Ağırlıklı olarak dizel otomatik talepleri var diye biliyoruz, bu durumda bir değişiklik varmı? Benzinli araçlara talep artar mı?

Artık yeni nesil motorlu yakıtlar pek fark ettirmiyor. Ama tabiki yeniliklere açık bir ülkeyiz. Hibrid araçları herkes değerlendirmek istiyor.

Yerli otomobili nasıl değerlendiriyorsunuz? Sizde alım yapacak mısınız?

Türkiye’nin araba markası bu, yerli ve milli olması beni çok heyecanlandırıyor. Ve 2023 hedefimiz de 200 tane TOGG almayı hedefliyoruz…