HomeMedyaFACEBOOK VERİLERİ ÇALINDI!

FACEBOOK VERİLERİ ÇALINDI!

FACEBOOK VERİLERİ ÇALINDI!

Facebook’un 533 milyon kullanıcısının verileri bir hacker platformunda yayımlandı. Türkiye dahil 160 ülkeden milyonlarca kullanıcının telefon numarası, konum bilgileri gibi pek çok veri sızdırıldı. Peki verileri sızdırılan kullanıcılar ne yapmalı? Sızdırılan veriler hangi işlemlerde kullanılabilir?
Dünya genelinde 2,8 milyar kullanıcısı olan sosyal medya platformu Facebook’tan 533 milyon kişinin verilerinin çalınması tüm dünyayı şoke etti. Hacker’lar tarafından çalınan veriler internette yayınlandı.
İlk olarak Business Insider’ın duyurduğu sızıntı kapsamında, ABD, İngiltere, Hindistan ve Türkiye’nin de içinde bulunduğu tam 106 ülkeden kullanıcıların konum, telefon numarası, doğum tarihi, e-posta adresi gibi önemli kişisel bilgileri açığa çıktı.
Türkiye’den de yaklaşık 20 milyon kullanıcının özel bilgilerini içeren veri tabanı, siber güvenlik anlamında büyük riskler içeriyor.
ZUCKERBERG’İN BİLGİLERİ DE SIZDIRILDI
Bu son sızıntı kapsamında Facebook’un CEO’su Mark Zuckerberg’in bilgilerinin de ifşa olduğu ortaya çıktı. İnternette yayınlanan bilgiler arasında Zuckerberg’in doğum tarihi, telefon numarası, yaşadığı yer ve Facebook kullanıcı kimliği gibi veriler yer alıyor.
Siber araştırmacı Dave Walker ise, Zuckerberg’in yanı sıra Facebook’un kurucu ortakları Chris Hughes ve Dustin Moskovitz’in de kişisel bilgilerinin sızdırıldığını söyledi.