HomeMagazin“ERKEK SANATÇI OLMAK VARMIŞ….”

“ERKEK SANATÇI OLMAK VARMIŞ….”

“ERKEK SANATÇI OLMAK VARMIŞ….”

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk bayramı kapsamında Funda Arar, önceki akşam Kıbrıs’taki Nuh’un Gemisi Deluxe Hotel’de sahne aldı.

Konser öncesi kameraların karşısına mavi sırt ve göğüs dekolteli elbisesiyle çıkan şarkıcı, ayaküstü gazetecilerin soruları yanıtladı. Sözlerine,”Yine Kıbrıs sahnesi dinleyenlerimiz bizi bekliyorlar.Tüm çocukların “Ulusal Egemenlik çocuk bayramını” kutlayan Arar, “Atamız’ın bize hediye ettiği en güzel hediye. Tüm çocukların bayramı kutlu olsun, hepsi mutlu olsun,hiçbir çocuk ağlamasın” diye konuştu.

Sahneye hazırlanmasının uzun sürmediğini söyleyen Arar, “Çok uzun sürmüyor. Aşağı yukarı saç, makyaj bir saat sürüyor. Bazen kırk dakika da bile hazırlanabiliyorum. Çok alengirli bir saç yapılmayacaksa. Genelde ben sade tercih ediyorum. Çabuk bitiyor hazırlanmamız” diye konuştu.

Uzun saatler hazırlanırsam,”Bana afakanlar basar, ben gelemem. Sıkılırım, tamam tamam” derim diyen Arar, saç makyajını kendisinin yaptığı dönemler olduğunu söyledi. Şarkıcı, “Saç makyajı kendim yaptığım dönemler oluyor dönem dönem. Ayla Şahin’le yıllardır beraberiz o çocuktu neredeyse bizimle çalışmaya başladığı zaman. Artık beni tanıyor, yüzümü tanıyor. Ondan önce hep ben kendim yapıyordum. Ben makyaj yapmayı da severim, elimden de gelir. Saç yapmayı da elimden gelir” dedi.

Erkek solistlere özendiğini söyleyen Arar, “Bazen diyorum ki erkek sanatçı olmak varmış bu dünyada. İki tane takım elbisen olsun, biri siyah biri gri olsun her yerde aynı kostümü giysen kimse fark etmiyor. Ama kadın solist aynı kıyafeti birkaç yerde giyse, ama orada da aynı kıyafeti giymiş durumları var” diye konuştu.

Bülent Ersoy’un sahne sahne kıyafetinin ayrı günlerde ayrı sahnelerde giydiğini hatırlatılınca Arar, “Bülent Ersoy’un kıyafetleri de fark edilmeyecek gibi değil. Çok şahaşalı olduğu için çok dikkat çekiyor,dikkat çektiği için başka bir yerde giydiği zaman hemen insanlar fark edebiliyorlar. Sosyal medya da var şimdi. önceden öyle bir şey olmadığında atıyorum, 3 tane konseriniz vardı 3 kıyafeti de aynı yerde giyseniz öyle çok ortalığa çıkmıyordu. Gazeteciler gelip çekmediyse. Şimdi sosyal medya diye bir şey var binlerce insan görüyor paylaşıyor. Birazcık zor oluyor. Biz not alıyoruz, şurada şunu giymişim, kendi çapımızda çalışmalarımız var” diye konuştu.

Sahne kıyafetlerini unutturduktan sonra tekrar kullandığından bahseden Arar,”Giyilen kıyafetleri biraz bekletip unutturup ondan sonra tekrar giyiyorum. Uzun süre değil ama çünkü kıyafetler tam üstünüze göre dikiliyor. Diyelim 2 kilo aldınız arka kapanmıyor, veya kilo verdiniz bol oluyor kıyafet hoş olmuyor” diye konuştu.

Sahne kıyafet ücretlerinin pahalı olduğunu belirten Arar, “Bayan kıyafetleri pahalı, yani çok özel konserlerde çok özel kıyafetler olabiliyor. Paraları söylenmez, kıyafeti var takısı var osu var busu var. Ayıp parası söylenmez” dedi.

Serdar Ortaç’ın Aranjörlerle alakalı sözleri Arar’a hatırlatılınca, “Zannetmiyorum yapacaktır, bu sektörde beğenen olur beğenmeyen olur Serdar Ortaç gerçeği var. Yıllardır bu sektörün içerisinde insanlar ve onu sevenler illaki şarkı bekleyecektir, belki şarkı yapmayacak olabilir ama” deyip ekledi, “Aranjmanı kendisi yapsın” diye konuştu.

Biz aranjeleri kendi içimizde bitiriyoruz diyen Arar,”Biz ailecek işi bitirdiğimiz için böyle bir durumumuz var. Eşten dolayı yırtıyorum.Öyle bir durum var tabi. Ama sektörde elbette emeğinin karşılığını almak istiyor. Bir müzisyende kolay yetişmiyor, bir şarkının aranjesini yapana kadar saatler harcıyor, kafa patlatıyor. Bir sürü müzisyen geliyor gidiyor onlara çaldırıyor ediyor falan hiç kolay değil. Ben kimseyi yadırgayamam sen niye bu kadar para istiyorsun diye tabi elbette” dedi.

Şehrazat’ın albümünde yer alacağını belirten Arar,”Şehrazat’ın muhteşem şarkıları var. Çok doğayen bir şarkı yazarı Şahrazat. Bende çok güzel bir şarkısını seslendireceğim inşallah” dedi.