Homeİş DünyasıErimos: Saklı Güzellik

Erimos: Saklı Güzellik

Erimos: Saklı Güzellik

Erimos, kadınların geçmişten günümüze kazanmak için mücadele ettiği tüm siyasi ve sosyal hakların gelişim yolculuğunu tasarımlarına yansıtmayı hedefleyen bir markadır.
2019 yılında çıktığım bu yolculukta, 18. Yüzyılın ortalarında Avrupa’da ki Barok akıma karşı olarak doğan Rokoko sanat akımının yol gösterdiği gibi klasik stilin yeniden revize edilmesi fikri, markamıza ilham vermiştir.


Erimos olarak, kadınların her dönemde giydikleri kıyafetlerin, kendilerini ifade edişi veya edemiyor oluşu ile son derece ilgili olduğunun farkındayız.

Kadınların mücadelesinde geldiği son noktada, tasarımlarımızda geçmişten günümüze süregelen bu mücadeleyi küçük detaylarıyla hatırlatırken, bir yandan da kadınların artık ruhunu ve bedenini kıyafetleriyle yansıtıp ne kadar özgür olduğunu vurgulamayı hedefliyoruz. Kısacası Erimos, geçmişten izler taşıyan kıyafetlerin özgür ve yenilikçi bir bakış açısıyla modernize edilmesinin hikayesidir.

Şimdilik İtalya’da ve Türkiye’de faaliyet gösteren Erimos, İngiltere’de Asos; Türkiye’de Hipicon, Le Bedesten, Trendyol gibi büyük, yerli ve global olmayı hedefleyen online satış platformların da satışlarını başarılı bir şekilde devam ettirmektedir.