HomeUncategorizedELVIS PRESLEY VE MARILYN MONROE ARABESK KLİPTE

ELVIS PRESLEY VE MARILYN MONROE ARABESK KLİPTE

ELVIS PRESLEY VE MARILYN MONROE ARABESK KLİPTE

Arabesk müzik dünyasına “Dost Tutmuşum Az Paraya” isimli albümüyle hızlı bir giriş yapan aykırı arabeskçi Özhan Özkök, ikinci klip çalışmasını sözü, müziği kendisine ait olan “Çift Kaşarlı” isimli hareketli eserine yaptı. 

Söylemleriyle ve yaptığı eserlerle arabesk müzik dünyasında sıra dışı kişiliğiyle dikkat çeken Özhan Özkök, bu kez klip çalışmasıyla uzun süre konuşulacak. Arabesk müzik dünyasına farklılık ve yeni bir anlayışla girdiğini ifade eden Özhan Özkök “Ben arabesk müzikte yeni bir dönem başlatmak için geldim. Kısa bir zamanda farkımı fark ettireceğim” dedi. İkinci klip çalışmasını başarılı isim Hasan Sessiz yönetmenliğinde gerçekleştiren sanatçı “Yola çıktığım işimde benimle aynı pencereden bakanlarla devam edeceğim. Hasan Sessiz ’de bunlardan biri” dedi. İlk defa arabesk bir eserde Elvis Presley ve Marilyn Monroe figürlerinin birlikte kullanıldığı klip çalışmasında, Marilyn Monroe’ya oyuncu ve manken Anastasiya Haliak hayat verirken, Elvis Presley olarak 2006 Ukrayna dans şampiyonu Diana Osypenko kamera karşısına geçti.

Klip çekiminde, arabesk çalışmalara sıra dışı bir hava getirmek için pop art bir çalışma yaptığını ifade eden Hasan Sessiz “Bu klip çalışmasında arabesk formunda bir müzik için ilk akla gelen yerine, beklenmeyen ve taban tabana zıt gibi görünen bir görsellikle çalıştık. Özellikle ve daha çok Pop ‘un ürettiği 'dişi/kadın' nesnesini kullandık. Bir yaklaşımla, Popu alaya aldık. Olumsuz eleştirecekler varsa, ya ''Alay'' üzerine alınganlık yapanlar ya da anlamayanlardır. Anlayanlar ise farkındalığı olanlar olacaktır.. Onlar ne demek istendiğini bilirler.” dedi.