HomeMagazinDerya Alabora, Sibel Arna’ya Konuştu

Derya Alabora, Sibel Arna’ya Konuştu

Derya Alabora, Sibel Arna’ya Konuştu

Gazeteci Sibel Arna’nın youtube programı “Ne Olursan Ol Rahat Ol”a konuk olan usta oyuncu Derya Alabora, 1983’de evlendiği Uğur Yücel ile 30 yıl önce evleri ayırdıklarını ama hâlâ boşanmadıklarını itiraf etti. 41 yıldır kağıt üzerinde evli olduklarını söyleyen Derya Alabora “Boşanmanın artık önemi yok önemli olan aile olabilmek” dedi.

BOŞANAMADIK!
Biz 30 yıl evli kaldık. Daha doğrusu 30 yıl aynı evi paylaştık yoksa kağıt üzerinde hâlâ evliyiz. Artık birlikte değiliz. Neden boşanmıyoruz bilmiyorum, boşanamadık bir türlü. Galiba artık bir önemi yok. Evlenip boşanmanın bizim için bir anlamı yok. Zaten ayrı yaşıyoruz, ama arkadaşlığımız, sohbetimiz devam ediyor. Biz aileyiz gerisinin bir önemi yok. Nedir aile olmak? Onun için hala her şeyi yapıyor olabilmek, sevmek, sevginin devam etmesi, kıyamamak, kıymet vermek, başına bir şey gelirse çok üzülmek, bir derdinde yanında olmak… Aile olmak bu!

DEMET İLE UĞUR’A BAYILIYORUM

Beni en rahat hissettiren kadın ünlüler Julianne Moore ve Meryl Streep. Onların canlandırdığı karakterleri seyrederken içim gidiyor. Sert ve aykırı karakterler oynuyorlar, risk alıyorlar ve o kadar güzel oynuyorlar ki! Kıskanmamak elde değil. Erkek olarak Al Pacino hayranıyım ben ve paralel olarak da Uğur Yücel hayranıyım. Çok iyi bir oyuncu olduğunu düşünüyorum. Son zamanlarda Sandık Kokusu’nda Demet Akbağ ile beraber çıkardıkları performansı izliyorum. O kadar güzel oldu ki, bayılıyorum. Çok şeker oldular.

TÜRK TİPİ DEĞİLİM
Kızıl saçlı ve çilli bir kadın olduğum için çocukluğumdan beri çok ötekileştirdim. Sektörde de aynı şekilde. Türk tipi değilim. Yapımcı ve yönetmenlerin istediği küçük burunlu, ince belli, büyük memeli standart güzel dayatmasına uymuyorum. Amerika’da ya da İngiltere’de olsaydım çok başka yerlerde olurdum.