HomeUncategorizedÇEŞME TURUNA DEVAM

ÇEŞME TURUNA DEVAM

ÇEŞME TURUNA DEVAM

GEÇTİĞİMİZ hafta üç günlük Çeşme turu yapmıştım. Size sırasıyla olup bitenleri tek tek anlatmak istiyorum. Çeşme de artık Bodrum kadar kalabalık bir yer. Eskiden Çeşme’de sadece 3-4 mekân açılırken şimdi açılan yerlerin sayısını takip edemiyorum. Tabii iş yapan, yapamayan yerler var, o ayrı bir konu. Ama sonuç olarak sokaklar hep dolu. İki tip grup gözlemledim, biri dondurma yiyerek sokakları gezenler, diğeri de gerçek tüketiciler… 

Hepsi birbirine karışmış durumda. Bana kalırsa çekirdekçi ve dondurmacıların biraz aradan çekilmesi gerekiyor. Çoluk çocuk Alaçatı ve Hacımemiş’te hava almaya çıkmışlar. Tabii çıkın ama lütfen esnafa da destek verin. Çünkü çekirdek ve dondurmayla esnaf ayakta kalamaz.

MADEO İYİ İŞ YAPIYOR 

Çeşme’nin en iyi yerlerinden biri Kuum Beach’in olduğu koydur. Burayı iki yıldır Madeo işletiyor. Madeo, asıl olarak İstanbul Karaköy’de olan çok güzel bir mekân. Çocukların hepsi bu işi seviyor. Sonradan bu sektöre girmelerine rağmen inanılmaz bir performans sergiliyorlar. Bu işin gerçekte o kadar kolay olmadığını işin içine giren bilir. Garsonu, komisi, şefi hepsi ayrı derttir… Neyse Madeo’dan içeriye girdik. Deniz kenarında yapılan localarda yerimiz aldık. Çok geçmeden mekânın ortağı Doruk Acar, hemen arkasından da Mert Gocay geldi yanımıza. Uzun uzun sohbet ettik. O gün beach neredeyse ağzına kadar doluydu. Çok güzel iş yapıyorlar. Kask diye bir gece kulübü açmışlar. Sabaha kadar açık. Genelde ağzına kadar doluymuş. Üstüne Mert ile Doruk ‘Keşke gelseydin’ dediğinde inanın merak ettim. Sabaha kadar Çeşme’de eğlenenler, gecenin sonunda buraya geliyormuş. Bence de çok iyi fikir! Öğleden sonra yemek vakti geldi. Güzel bir köfte yedim. Deniz kenarında oturduğum locadan hiç kalkmak istemedim ama tatilin tadını çıkarıp bol bol gezmek lazım.

“ESNAF” GÜZEL YER OLMUŞ 

Akşam oldu, nerede yemek yiyelim derken aklıma Esnaf geldi. Esnaf benim de çok sevdiğim Atilla-Feyzan Bingöl çiftinin mekânı. Aslında organizasyon yapıyorlar ama yaz aylarında işler düştüğü için hobi olarak Alaçatı’nın göbeğinde Esnaf diye bir mekân açmışlar. Atilla her zaman sloganı olan “Esnaf adamız” sözünü marka yapmış. Esnaf’ın hem sokak üzerinde yeri hem de terası var. Yaklaşık 80 kişilik kapasitesi var. Çeşme’de alışık olmadığımız bir uygulama yapıyorlar. Her şeyi ortaya getirip 90 TL para alıyorlar. “Ne kadar öderim, beni kazıklarlar mı?” diye bir derdin yok. Keyifli bir mekân. Gecenin ilerleyen saatlerinde Türkçe müziğin sesi biraz yükseliyor ve mekân başka bir moda geçiyor. Alaçatı’ya giderseniz mutlaka uğrayın derim.

ALAÇATI’NIN YENİSİ 5 COCKTAILS&MORE 

Geçtiğimiz yıl Beyoğlu’nda açılan ve büyük ilgi gören 5 Cocktails& More, rotayı Çeşme’ye çevirmiş. Benim çok sevdiğim Oben Budak ve Aleksander işinin başında. Alaçatı’nın hemen girişinde küçük ve şirin bir teras yapmışlar. Bir kat çıkıyorsunuz başka bir dünya sizi karşılıyor. Evin salonu büyüklüğünde… İki ortak her şeyle tek tek ilgilenmişler. Benim gittiğim gece içeride yer yoktu. Çok kalabalıktı. Aklınıza hangi ünlü geliyorsa, 5 Cocktails& More’a mutlaka uğruyor. Mekânı çok sevdim. Çok geçmeden Oben ve Aleksander geldi. Yaz aylarında İstanbul biraz boşaldığı için burada açmaya karar verdiklerini söylediler. Muhteşem kokteyller yapıyorlar. Ekip inanılmaz enerjik ve çok iyi. Zaten Oben’i tanıyan varsa bilir; kibar, beyefendi ve dünyanın en iyi insanıdır. O yüzden bu iş Oben’e çok yakışıyor. Mekândan gidesim gelmedi. Gece geç saatlere kadar eğlendik. Kokteylin biri geliyor biri gidiyor. Denemediğim kokteyl kalmadı sanırım.