HomeUncategorizedBODRUM’DAKİ YEREL LEZZETLER

BODRUM’DAKİ YEREL LEZZETLER

BODRUM’DAKİ YEREL LEZZETLER

BODRUM’A yaz gelmişken biz de mekânları tek tek gezmeye başlayalım. Bana bazen “Hep aynı yerlere gidiyorsun” diye sitem edenler oluyor. Sanki çok güzel yerler var da biz mi gitmedik? Şaka bir tarafa, bazen çok sevdiğim yerler olunca yeni bir yeri denemek açıkçası bana zor geliyor. Çünkü koca bir günü ayırıp gidiyorsunuz sonra büyük hayal kırıklığı. O yüzden çok mekân değiştirmeyi sevmiyorum. Ama hakkında güzel yorumlar duyduğum mekâna mutlaka gider, test ederim. Sonuçta bu işte ‘aklın yolu bir’ diyorum. Eğer birileri çok beğeniyorsa demek ki bir sebep var ortada. Durup dururken kimse havadan üne kavuşmaz. Hele konu yeme içme olduğu zaman inanın en yakın dostunuz bile olsa bir kere gelip sonra günlerce dedikodunuzu yapar. Ben hep söylerim, bir müşteri 10 müşteri getirir, bir müşteri 10 müşteri götürür. Siz hesabını yapın, ona göre davranın. Bizde en çok konuşulan şey yemek. Kılık kıyafet ikinci sırada kaldı. Şimdi Bodrum’da sezon yeni başlıyorken keşif yapmaya çıkıyorum.
 
Gemibaşı yerli müşterinin tercihi

BODRUM merkezde adını hep duyduğum ama bir türlü gidemediğim bir mekândı Gemibaşı. Yıllardır aynı yerde hizmet veriyorlar. Bodrum daha küçükken değişik işler yapan, daha sonra balıkçı açmış bir aile. Dile kolay 1972 yılından beri aynı şekilde devam ediyorlar. Mekânın sahibi Hüseyin Boyacı şef gibi ortada geziyor. Gelen gidenle ilgileniyor. Bodrum’un yerlisinin tercihi burası. Ama son dönemlerde İstanbul’dan gelenler de Gemibaşı’na uğramaya başlamış. Fiyatları yaz-kış aynı olduğu için kendi kitlesini oluşturmuş. Gittiğim gün hafta içi olmasına rağmen mekân ağzına kadar doluydu. Herkese aynı muamelenin yapıldığı, masalardaki müşterilerin mutlu olduğu şahane bir mekân. Gelene geçene bakarken, güzel yemek yerken zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz. Masaya bir ara mekânın sahibi geldi. Çok kibar ve çalışkan bir genç. “En iyisini nasıl yapabiliriz”in derdinde. Mekândakilerin yarısını zaten tanıyor. O yüzden işi daha kolay. Oradan bir ses “Salata yolla”, buradan bir ses “Balık yetmedi”… Acayip güzel bir ortam. Bodrum’a yolunuz düşerse Gemibaşı’na uğrayın derim. Fiyatlar uçuk kaçık değil zaten, gönül rahatlığıyla gidebilirsiniz.
 
Pide ve köftenin adresleri

HEP balık yiyecek halimiz yok. Eğer hamur işi seviyorsanız Bodrum girişinde bulunan Konyalı adlı mekâna gidebilirsiniz. Ben birkaç kere gittim. Bodrum dönüşü uğrayıp güzel güzel pide yiyip havaalanına geçtiğim çok oldu. Özellikle bıçak arası pide bence muhteşem. Hamuru çok ince ve yaklaşık yarım metre yapıyorlar. Ye ye bitmiyor. Fiyatı 18 TL. Mekânda başka bir sürü çeşit yemek var. Kebap var, iskender var, var da var… Ama benim tercihim hep pide. Bıçak arası hafif acılı pideyi yedikten sonra yollara düşüyorum. Hatta misafir olarak gelenleri bile götürüyorum. Bodrum’a gittiğim günlerde tercih ettiğim bir başka mekân ise Yalıkavak’taki Kavak Köftecisi. Aile uzun süredir bu işi yapıyor. Kendilerine has bir sunumları var. Köftesi fena değil, ayranı ve ekmeği muhteşem. Ekmeği ızgarada kızartıp biraz tereyağı sürüp servis ediyorlar. Onun dışında köfteleri yan yana dizip bir tabağa koyuyorlar. Altında pişmiş domates ve soğan var. Yalıkavak merkezde en çok iş yapan mekânların başında geliyor. Müşterinin ağzının tadını bozar diye mönüye tatlı koymuyorlar. Bildikleri bir şey var demek ki. Eğer esnaf çayı isterseniz tam karşısında bulunan kahveden size çay geliyor. Günde yaklaşık bin kişi yemek yiyor. Çok ucuz da değil çok pahalı da. Ne yediğinize bağlı olarak fiyat değişiyor. Gitmenizi tavsiye ederim, yediklerinizden keyif alacaksınız. Hemen karşısında Saraybosna Köftecisi var. Orası da fena değil. Muhteşem börek ve köfte yapıyorlar. Bir ara uğradım, lezzeti yerinde. Kavak kadar iş yapmıyor ama lezzet çok iyi.