HomeUncategorizedBERGÜZAR KOREL’İ HİÇ BÖYLE GÖRMEDİNİZ

BERGÜZAR KOREL’İ HİÇ BÖYLE GÖRMEDİNİZ

BERGÜZAR KOREL’İ HİÇ BÖYLE GÖRMEDİNİZ

Bergüzar Korel, MediaCat’in geleneksel yılbaşı kapağı için objektif karşısına geçti.Ünlü oyuncu, güzellik kavramının işlendiği özel sayı için Antik Yunan’dan Mısır’a, Victoria dönemi İngilteresi’nden geyşaya, 20’lerden 50’li yıllara ait altı farklı kostümle poz verdi.

Bergüzar Korel’i geyşa yapabilmek için de özel bir makyaj uygulandı.Korel çekim sonrası kadın ve güzellik üzerine soruları yanıtladı: “Her dönemin güzellik anlayışının farklı olduğu bir gerçek ama bana göre güzelliğin anlamı zarafet olduğu için 1920’lerden başlayarak 40’lara kadar devam eden dönem, kadının en zarif göründüğü yıllardır. 

Bergüzar Korel, 50’li yılların saç, makyaj ve kostümleriyle…Güzellik denince benim aklıma ilk gelen içten bir gülümseme ve samimiyet. Gözlerinin içi gülen, özgüvenli ve samimi bir kadının hayatta başaramayacağı bir şey olmadığını düşünüyorum.”Röportajda, kadınların son yıllarda güzellik uğruna hayatlarını riske attığı gerçeğine de değinildi.

Ünlü oyuncu, konsept gereği Kleopatra kılığına da büründü.Ünlü oyuncunun, “Anoreksiya, bulimia, depresyon, estetik bağımlılığı gibi birçok sorunla karşı karşıya kalabiliyoruz. Sizce güzelliğin bir mesele haline gelmemesi için neler yapılmalı?” sorusuna yanıtı ise şöyle oldu: 

“Güzelliğin mesele haline gelmemesi bence daha özgüvenli bir kadın olmaktan geçiyor. Sanırım kendinin farkında olmak, kendine güvenmek, tüm hataların ve doğrularınla kendini olduğun gibi sevmek güzelliği mesele haline getirmekten uzaklaştırabilir bizi. Sosyal medyadaki nofilter (filtresiz) hashtag’inin bile doğallığın çok dışında olduğunu düşünüyordum. Orada yine bir kendini gösterme ve bilgi verme çabası var gibi.