HomeUncategorizedBENGÜ’DEN SAMİMİ AÇIKLAMALAR

BENGÜ’DEN SAMİMİ AÇIKLAMALAR

BENGÜ’DEN SAMİMİ AÇIKLAMALAR

15 yıllık meslek hayatında başarısızlığı hiç tatmadığını söyleyen Bengü, “ Bulunduğum yere gelirken hiçbir zaman kendimi ezdirmedim. Bu yüzden kendine güvenen bir kadınım” diyor.

Son şarkınız Hodri Meydan yine çok beğenildi. Her şarkınızın hit olmasını neye bağlıyorsunuz?

Sürekli üretiyorum ve çalışıyorum. Hodri Meydan şarkımızın heyecanını yaşıyorum. Şarkıya dair aldığım geri dönüşlerden çok memnunum. Mutlu bir dönemdeyim.

Bu işte doğru karar vermek çok önemli. Bu işe başladığımdan beri hep istikrarı tercih ettim. Mesela yıllardır orkestra arkadaşlarım, menajerim, basın danışmanım hep aynıdır. Bence başarının sırrı doğru ekiple çalışmak ve kendini tanımak. Artık hangi şarkının bana yakıştığını iyi biliyorum. İyi şarkı buluyoruz, iyi yorumcuyum bunların hepsi bir araya geldiğinde başarı ortaya çıkıyor.

Kendinizi başarılı buluyor musunuz?

Her yeni işimde bir önceki yaptığımı geçtiğimi görüyorum. Demek ki ivme hep yukarıda. Çıkarttığım bir iş artık insanlara çok kolay ulaşmaya başladı. Bengü markası oluştu. Bu yüzden kendimi başarılı buluyorum.

Ama her zaman bir numara olmayı beklemek çok yanlış ve tehlikeli. Bu işin düşe kalka yapılan bir iş olduğunun bilincindeyim. Ama büyük başarısızlıklar yaşadım.

Polemiklerden uzak kalmayı nasıl başarıyorsunuz?

İşimi yapmaya çalışıyorum. Negatif sohbetler, birilerine taş atma gibi şeyler tarzım değil. Herkes bu işe emek veriyor. Bu yüzden bütün arkadaşlarıma saygı duyuyorum. Herkesle iyi geçiniyorum. Kimseyle bir sorunum yok. Başarılı olanı alkışlamak da bir erdem.

Biriyle özellikle çıkar için iyi geçineyim diye bir kaygım da yok ama kendiliğinden her şey sütliman. Bu yere kendimi ezdirmeden geldim. Arkamda ailem ve dostlarım var. Bu yüzden kendine güvenen bir kadınım.

Kimseyi kolay kolay hayatınıza dahil etmiyorsunuz bunun özel bir sebebi var mı?

Yıllar geçtikçe insan sarrafı oluyorsun. Bir dönem kadın ve erkek her önüme gelen insanı hayatıma aldım. Ama onların bana karşı çıkar ilişkisi içinde olduğunu fark ettim.

Şu an daha az ve öz bir fanusun içinde yaşıyorum. Kimseyi kolay kolay hayatıma almıyorum. Çünkü zarar görmek istemiyorum.

İnsanlara mı güvenmiyorsunuz?

Yaşanmışlıklar öyle şeyler gerektirebiliyor. Ama ben ilk İstanbul’a geldiğim zamanda böyleydim. Kendimi ortamlara atmadım. İşimi yapıp evime dönerdim. İçine kapanık yaşamayı seviyorum.

Meydan okuma hali sizde ne durumda?

Fikirlerimi savunma konusunda başarılıyım. Hayatla ilgili kendi fikrim vardır. Kararlarımın sonuçlarına ben katlanırım. Kurallarım bu yönde. Bu yüzden diretene meydan okurum. Bunun hiçbir zararını da görmedim. Meydan okuyucu, dediğim dedik bir tarafım vardır.

Hayatınıza girecek erkekte ne gibi özellikler olmalı?

Öyle belli bir profilim yok. Profil çize çize çizdiğimle kaldım. Bu yüzden profil çizmiyorum. Zaten aşk öyle bir şey ki gözün kriter, profil falan görmez. Aşık olabileceğim, beni heyecanlandıracak ve mutlu eden biri olması bana yeter.

Bengü bilinen dışında nasıl bir kadın?

Geç uyanmam, planlı yaşarım, haftada dört kez spora giderim. Motivasyonum ve enerjim her zaman yüksektir. Küçükkende böyleydim. Ekranda mesafeli gibi görünebilir ama aslında mizah yönüm gelişmiş komik bir kadınım. Anın tadını çıkartmaya çalışıyorum. Çok tez canlıyım. Hemen her şey olsun isterim.

Karşımdaki biri yavaş hareket edince çılgına dönerim. Ama beş dakikada geçer sinirim.

Hiç yapmadım dediğiniz neler var?

Hayatımla ilgili her şeyi samimiyetle hep anlattım. Hiçbir zaman maske takmadım. Çünkü maske taktığınız zaman çok komik oluyor. Zaten Türk halkı çok akıllı hemen algılıyor. Bu yüzden olabildiğince net olmaya özen gösteriyorum. Hiç rol yapmadım, yapmam.

20 yaşında bu işe başladınız şimdi geri dönüp baktığınızda ne düşünüyorsunuz?

Hayatımda hayal kırıklıkları yok. Hep bu hayalleri biriktirdim ve kurdum. Öyle bir hepsine inanmışım ki mucize gibi 20 yaşındayken gelip Türkiye’nin en iyi müzisyenleri “Sana albüm yapalım” diyebildi.

Bu yüzden geri dönüp baktığımda bazen “Ne cesaret bu yaşta neler yapmışım” dediğim oluyor. Benimki büyük cesaretmiş ama iyi ki bu kadar cesurmuşum.

30’lu yaşların kadını olmak nasılmış?

35’ime geldiğimde Bodrum’a yerleşelim derdim. Bu yaşlar bana o kadar çok uzak gelirdi. Ama pıt diye geliverdi. Son iki senedir 30’lu yaşın ne demek olduğunu hissediyorum. Kendimi daha çok sevmeye ve tolerans göstermeye başladım. Artık ne istediğimi daha iyi biliyorum ve daha doğru yürüyorum.

Ayrıca kendimi eskiye göre daha güzel hissediyorum. Genç kızlığın verdiği güvensizlikler, kararsızlıklar yok oldu bende.

Seksilik ve masumluk size ne ifade ediyor?

Yeri geldiğinde hissettiğim şekilde dişiliğimi yaşıyorum. Aslında insanlar aradıkları masum, evlenilecek kadın, cici kız, seksi kadın gibi ne varsa bende buluyorlar sanırım. Böyle ufak tefek lezzetlerim var ama bunlar zaten her kadında vardır. Önemli olan bunları dışarıya yansıtabilmek.