AYAKLIGAZETE.COM YAZARI UFUK ÇOŞKUN YAZDI…KARIN BÖLGESİ İÇİN PÜF NOKTALAR…
Yaz ayları yaklaştıkça herkesin özen gösterdiği bölgelerimizin başında karın bölgesi geliyor. Bu yazımda size özel öneriler ile karın bölgesinde nasıl yağ yakabileceğinizi anlatacağım. Tabi ki sporla kalın…
AROMALI SU :
Ne kadar sıkı diyet yaparsanız yapın, eğer günde 2 litre civarında su tüketmezseniz metabolizmanızı hızlandıramaz ve toksinlerinizi atamazsınız. Su ayrıca tokluk hissi de verir. Ancak mecburiyetten içtiğiniz su, diyet psikolojisi ile de birleştiğinde damağınızda hoşunuza gitmeyen bir tat bırakabilir.
Bununla birlikte bu sorunun bir çözümü var: Bir cam şişeye içme suyunuzu doldurun. İçine birkaç ince dilim limon veya çubuk tarçın atın. Böylece suyu tadını severek içersiniz ve bu yöntem size bir tokluk hissi verir.
TAZE/KURU NANE VE NANE ÇAYI:
Nane taze veya kuru olarak tüketildiğinde hazmı kolaylaştırır. Salatalarınızdan naneyi eksik etmeyin. Yemekten sonra bir fincan nane çayı için. İçme suyunuzun içine birkaç dilim taze nane de ilave edebilirsiniz.
KARPUZ,KAVUN VE ANANAS PÜRESİ:
Ara öğün olarak sadece meyve püresi yemeniz size tokluk hissi verir.Tokluk hissi çok önemlidir.Çünkü bu tokluk hissi devam ederken vücudunuz gereken enerjiyi fazladan depoladığı yağları yakarak kullanır.Aslında açsınızdır, daha doğrusu mideniz boştur; ancak meyve püresi size tokluk hissi vererek fazladan depolanmış yağlarınızı yakmanızı sağlar.Söz konusu fazladan depolanan yağlar çoğunlukla karın bölgenizdedir. Bu da güzel bir şey.
Meyvelere ilişkin bir tüyo daha!
Karpuz, kavun, ananas gibi sulu meyveleri blendırdan geçirip bekletmeden için. Sulu oldukları için sizi tok tutacak, doğal şeker içerdikleri için düşen kan şekerinizi yükselteceklerdir.
YEŞİL ÇAY:
Karın bölgesinde fazladan depolanmış yağları eritme amacına hizmet eden çaylar arasında yeşil çay açık ara önde! Ağır bir yemek arasında ve yemekten sonra yeşil çay içen Çinlilerin bir bildiği var herhalde! Ne de olsa 7000 senelik medeniyet Şunu hiç unutmayın: Yiyecekler bağırsaklarda emilir. Yemekten hemen sonra içtiğiniz yeşil çay, henüz sindiremediğimiz yemeğin yağını yakar. İdrar söktürdüğü için toksinlerimizi atmamıza da yardımcı olur. Yani metabolizmamızı hızlandırır.
YAĞSIZ SÜT VE YOĞURT:
Süt ve yoğurt hem tok tutan hemde protein açısından hayli zengin yiyecek ve içeceklerdir. Bununla birlikte süt ve yoğurt doğru zamanlama ve gereken formda kullanılması şartıyla yağ yakımına yardımcı olur. Bunun için, yani süt ve yoğurt yardımı ile vücudumuzdaki gereksiz yağları yakabilmemiz için öncelikle süt ve yoğurdu öğün aralarında tüketmeliyiz.İkinci olarak ise yağı azaltılmış süt ve yoğurt türlerini kullanmalıyız. Bunlara ilaveten şunu da hatırlatmakta yarar var : Gereken enerjiyi en hareketsiz bölgenizdeki yağlardan karşılarsınız. Bu da çoğunlukla karın bölgesidir.
BİTTER ÇİKOLATA:
Çikolata yiyerek karın eritmek mümkün mü ?
Özellikle hanımların dikkat kesildiğini görür gibi oluyorum Kulağa tuhaf geliyor ama çikolatanın bitteri tokluk hissi veriyor.Bu tokluk hissinin ne işe yaradığını artık biliyorsunuz : FAZLA YAĞLARI YAKMAMIZI SAĞLIYOR ! Tekrar hatırlatmakta yarar var. Bitter çikolata tüketimi de öğün arasında yapılmalıdır.
Sağlıklı günler sizi bulsun!