HomeUncategorizedALAÇATI’DA İZMİTLİ CEVAT RÜZGARI ESİYOR

ALAÇATI’DA İZMİTLİ CEVAT RÜZGARI ESİYOR

ALAÇATI’DA İZMİTLİ CEVAT RÜZGARI ESİYOR

İzmir’in çok popüler köyü Alaçatı bilindiği üzere rüzgarıyla ünlü bir yer. Rüzgar sörfü yapmak isteyenlerin Türkiye de en çok tercih ettiği yerlerin başında geliyor.

Plajları, taş evleri, enfes balık restoranları ve birbirinden konsept restoranları ile ünlü bu popüler köy bu sıralar bambaşka bir rüzgara tanık oluyor.
İzmitli Cevat Başaran son yıllarda Alaçatı’da iyice adını duymuş. Açtığı kahvaltı mekanı ANTİ KAHVALTI Alaçatı’da inanılmaz sevilen ve özellikle ünlü isimlerin de sıkça tercih ettiği bir mekan haline gelmiş.

İzmit’te çok geniş bir kesim tarafından tanınan Cevat Başaran çok acayip bir konsept yaratmış. Anti Kahvaltı’nın dekorasyonundaki her şey çok eski ve bazıları kapıların önüne konulmuş eski eşyalardan oluşuyor. Cevat Başaran ve ekibi sürekli araştırıyor ve çöpe atılan eski eşyaları kendi konseptine uyarlıyor.

Çok eski Mercedes araba jantlarından milattan önceden kalma kameralara, eski evlerdeki vitrinli büfelerden daha onlarca enteresan objeye kadar. Taş devrinden kalma ofis..!Cevat Başaran ANTİ KAHVALTI’nın arka tarafta bir ofis yapmış, sadece burayı görmeye bile Alaçatı’ya gidilir.

Bana anlattığına göre Türkiye’nin multi milyoner bir çok ismi bu ofise geldiğinde "ben kendi ofisime o kadar para harcadım ama burada bulduğum huzuru bulamıyorum" deyip bu ofisten çıkmıyorlarmış. Bilgisayar yerine daktilo, en eski telefonlardan, her şey eski sanki 40 sene öncesinden.

Kahvaltı şahane

Cevat Başaran başarıyı sadece konseptiyle yakalamamış. Bu kadar yoğun ilgi görmesinin diğer nedeni tabii ki o muhteşem kahvaltısı. Bizim Sapanca taraflarındaki en iyi kahvaltıyı alın onu geliştirin, içine Alaçatı ya özel başka şeyler ekleyin ve ortay çıkan görüntüyü hayal bile edemeyin. Bugüne kadar gördüğüm en iyi kahvaltılardan. Cevat Başaran’ı yüzüne karşı tebrik ettim bir de köşemden sizlerin yanında

Çok neşeli – eğlenceli ve şakacı bir karakter olan Cevat Başaran, Alaçatı da her mekanda kapılarda karşılanıyor. Geçen hafta beraber geçirdiğimiz 3 gün boyunca gözlerimle gördüm ve İzmit’li Cevat abimin bu başarısından çok mutlu oldum. Eğer Alaçatı ya giderseniz kaldığınız yerin kahvaltısı iyi bile olsa ANTİ KAHVALTI’ya mutlaka gidin.