HomeMagazinAHMET KURAL-SILA KAVGASINDA İDDİANAME TAMAMLANDI

AHMET KURAL-SILA KAVGASINDA İDDİANAME TAMAMLANDI

AHMET KURAL-SILA KAVGASINDA İDDİANAME TAMAMLANDI

Kasım ayı başında şarkıcı Sıla Gençoğlu’nun kendisine darp ettiği iddiası ile suç duyurusunda bulunduğu oyuncu Ahmet Kural ile ilgili, Savcılığın yürüttüğü soruşturmada sona gelindi.

Savcılık hazırladığı iddianameyi 60. Asliye Mahkemesi’ne sundu ve böylece Ahmet Kural için basit yaralama, tehdit ve hakaretten dava açılmış oldu. Sıla Gençoğlu’nun suç duyurusuna konu olan dilekçesinde, dava konusu olmasını istediği suçlar ise kasten yaralama, nitelikli tehdit ve hakaret gibi daha ağır maddeleri içeriyordu. Dava açılan suçların, suç duyurusundaki dilekçeden daha hafif olmasının nedeninin, İ.Ü Tıp Fakültesi Adli Tıp Bölümü’nde görevli adli tıp uzmanlarınca verilen, Sıla Gençoğlu’nun özel bir hastaneden adlığı raporun tıbben geçersiz olduğu ile ilgili bilirkişi mütalaasının ve Yıldız Teknik Üniversitesi’ndeki uzmanların tanık ifadesinde belirtilen ifadelerin, teknik olarak duyulamayacağına işaret eden bilirkişi görüşünün etkili olduğu, soruşturmanın seyrini değiştirdiği düşünülüyor.

Sıla Gençoğlu, dilekçesinde 45 dakika ağır ve hunharca şiddete uğradığını, kül tablası ile darp edildiğini ve dövüldüğünü iddia etmişti. Bu iddialarla ilgili olarak yaşanan olayın 18 saat sonrasında çekilen ve dün edinilen bilgiye göre Savcılığın incelenmek üzere gönderdiği Adli Tıp Kurumu’nun orijinal olduğunu teyit ettiği ve iddia edilen morlukların olmadığını belirttiği video görüntüleri çok konuşulmuştu. Bu iddialar ve yaşananların ışığında tamamlanan iddianame sonrasında, dava sürecinde iki ihtimal var. İlkinde Ahmet Kural, bahse konu olan suçlardan suçlu bulunarak basit yaralamadan 4 aydan 1 yıla kadar hapis veya adli para cezasına, tehditten 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezasına ve hakaretten 3 aydan 2 yıla kadar hapis veya adli para cezasına çarptırılabilir. İkincisinde ise Sıla Gençoğlu’nun iddialarının gerçek dışı olduğu ortaya çıkarsa, işlenmeyen bir suçu uydurmadan 3 yıla kadar hapis, iftira suçundan da 1 yıldan 4 yıla kadar Sıla Gençoğlu hapis cezasına çarptırılması söz konusu.