HomeMedya50 yaşındaki dünya kick boks şampiyonu ringlere geri dönüyor

50 yaşındaki dünya kick boks şampiyonu ringlere geri dönüyor

50 yaşındaki dünya kick boks şampiyonu ringlere geri dönüyor

1995 yılında dünya üçüncülüğü ve 2006’da ise dünya kupası şampiyonu unvanını kazanan Orhan Doğan, Altın Kemer için 50 yaşında ringlere geri dönüyor. Dünya şampiyonu kick bokscu Orhan Doğan, bir ilke imza atarak 50 yaşında altın kemer için ringe çıkıyor. Dövüş sanatları ustası Tarık Solak anısına yapılacak karşılaşmada Doğan’ın rakibi Shota Betlemidze olacak.

Ringlerde 50 yaşındaki ilk Türk olacak

Bir ilke imza atarak 50 yaşında altın kemer mücadelesi verecek tek Türk olan Orhan Doğan, ringte Gürcistanlı Shota Betlemidze ile karşı karşıya gelecek. 30 Ekim Cumartesi günü saat 21.00’de gerçekleşecek olan karşılaşma Bağcılar Olimpik Spor Kompleksi’nde yapılacak.

Tarık Solak anısına mücadale verecek

Orhan Doğan, ringe Tarık Solak’ın fotoğrafının bulunduğu tişört ile çıkacak. Karşılaşma öncesi oldukça heyecanlı olduğunu dile getiren Doğan, bu mücadelenin bir vefa borcu olduğunu söyledi. Doğan açıklamasında şu ifadeleri kullandı. “Tarık Solak hocamızla 2007’de tanıştım. Onun düzenlediği pek çok profesyonel kick boks maçlarında dövüştüm. 2019 yılında son bir kez kendisinin düzenlediği turnuvada yer alacağımı söylemiştim ancak turnuva gerçekleşemeden, Solak’ı kaybettik. Bu yüzden bir ilki gerçekleştirerek çıkacağım altın kemer mücadelesini onun adına yapacağım.”

Orhan Doğan kimdir?

1971’de doğdu. Profesyonel olarak kick boksa 1987 yılında başladı. 1993’te Balkan ikinciliği, 1995’te dünya üçüncülüğü ve 2006’da ise dünya şampiyonluğu elde etti. 3 ayrı federasyonun düzenlediği turnuvalarda Avrupa şampiyonlukları kazandı. 40’dan fazla mücadelede yer alan Orhan Doğan, şimdi 50 yaşında altın kemer için dövüşecek.